Verkocht: Duque

Duque

Moeder: Toleirona

Vader: Governo

Geboortedatum: 12 juni 2008

Stokmaat: 1.60 meter

Kleur: Schimmel

Paspoort: Ja

Opgenomen in de livro de adultos van de A.P.S.L.: nog niet van toepassing

Gekeurd: Ja

Gechipt: ja

Duque

Duque (zijn naam betekent: Hertog) is het uitzonderlijke hengstveulen dat geboren is uit de combnatie Governo van Gaby Vegelin en Toleirona van eigenaresse Erna Oosterkamp. Zij heeft deze merrie ruim een jaar geleden van Terra Salva gekocht en er dagelijks enorm veel plezier van.

Vanaf zijn geboorte heeft hij laten zien te beschikken over een bijzonder sterk ontwikkelde motoriek en een heldhaftig karakter. 

Pas 10 dagen oud!

Duque zijn naam is gekozen omdat zijn vader Governo (Gouveneur) en zijn half broer Diplomat (Diplomaat) heten. Beiden stammen uit een aristocratische omgeving. Terra Salva besloot hierbij niet achter te willen blijven. Een passende naam voor dit geweldige paard! 

Duque is inmiddels zadelmak en wordt nu doorgereden. Vanwege het bijzondere karakter en bewegingen van deze prachtige hengst zal Andre Mos hier zelf mee gaan trainen en rijden. Mocht u geinteresseerd zijn om zijn vorderingen te volgen, neem dan contact met ons op.