Veulens

In 2006 heeft de combinatie Toleirona en de prachtig barokke hengst Poderoso heeft in dat jaar zijn eerste nakomeling, een mooi merrieveulen (Bizarro), op de wereld gezet.

In 2007 heeft dezelfde combinatie een zeer karakteristiek hengstveulen (Caloroso) gekregen. Ook de combinatie Julieta en Poderoso kreeg een hengstveulen (Companheiro).

In 2008 gaf Julieta ons een prachtig merrieveulen (Duquesa). Als jong veulen werd zij direct door Michaela Vogel aangekocht.

2010-08/duquesa_veulen_copy3.jpg

Verder hebben we in dat zelfde jaar nog twee veulens mogen begroeten. De merrie Quejacea heeft in juli haar eerste hengstveulen (Delicioso) op de wereld gezet. Toleirona kreeg haar tweede hengstveulen (Duque). 

Alle merries waren drachtig van de imposante, spierwitte en onwaarschijnlijke vriendelijke hengst Governo van eigenaresse Gaby Vegelin van Clairmont Stables. 

Op 1 februari 2010 kreeg onze zwarte merrie Xana haar tweede veulen (Fevereiro). Ellis van Kampenhout was meteen verliefd op deze pikzwarte hengst en besloot om hem na een half jaar te kopen en in de opfok in het Noorden van het land te zetten.

2011-08/_dsc0048a_hoofd.jpg

In 2011 kreeg Xana haar derde veulen (Galhardo), eerste nakomeling van Phoenix van Gaby Vegelin. Ook dit hengstveulen is meteen verkocht. Nieuwe eigenaar is de familie Ten Thije. Op de foto dochter Claartje met de nieuwe aanwinst.

2011-08/foto_met_claartje_copy1.jpg

In 2012 beleefden we op 11 maart een speciaal moment toen Zirca geheel zelfstandig een hengstveulen (Herdeiro) ter wereld bracht. En weer zorgde het zaad van Governo voor dit kerngezonde nageslacht.

Zirca en Herdeiro

In 2014 kwamen er maar liefst drie veulens ter wereld bij Terra Salva. Ciurideas en Zirca gaven ons een prachtig merrieveulen (Joia) en een imposant hengstveulen (Jairo) van Verdilhao. Onze merrie Quejaceja bracht haar tweede veulen ter wereld, een stoer hengstveulen (Jacaré) van Governo, wat hem daarmee een volle broer maakt van onze Delicioso. 

Veulens 2014

In 2016 is in de Eiffel weer een prachtig hengstveulen (Machaquito) van Verdilhao en Zirca geboren. Dit maakt hem een volle broer van Jairo.

Machaquito als veulentje