In Memoriam: Sado

Sado

Moeder: Gazela

Vader: Hino

Geboortedatum: 1 april 1999

Stokmaat: 1.62 meter

Kleur: Schimmel

Paspoort: aanwezig

Opgenomen in de livro de adultos A.P.S.L.: nee

Gekeurd: nee

Gechipt: ja

Sado (vernoemd naar de rivier de Sado in Portugal) is een gevoelige, lieve en zeer betrouwbare ruin die beschikt over drie uitstekende basisgangen. Hij is enorm leergierig, 100% verkeersmak en heeft al vele potentiële kopers enthousiast gemaakt voor het Lusitano ras. 

Eigenaresse Yvette Wink: "Ik heb de onvoorstelbare luxe gehad om op Sado te mogen leren paardrijden. Hij kwam op 4 jarige leeftijd naar Nederland alwaar ik als een blok voor hem viel. Zijn ogen, zijn alertheid en zijn beweging maakte dat de keuze snel gemaakt was. Andre kreeg veel werk aan de winkel; een "groen" paard met een nog "groenere" ruiter. Na letterlijk veel vallen en weer opstaan zijn we de beste maatjes geworden. En wat heb ik een geluk om Andre als mijn partner (maar ook instructeur) te hebben!

Ik rij Sado alleen op mijn stem en vertrouw hem, naast Andre met Poderoso, als geen ander. Zowel in de buitenbak als ook in het bos!

Als er een "gast" op hem zit moet hij snel overschakelen op het "been commando". In het begin lastig voor Sado, maar ook voor zijn gast; je kunt je voorstellen dat de betekenis "Paarden van de Wind" onmiddellijk op Sado van toepassing was, maar het geven van "been" inmiddels heel gewoon voor hem geworden is.

Mijn Sado is een paard uit duizenden waar veel mensen voor vallen. Helaas voor hen... hij blijft op stal Terra Salva en zal nog vele mensen het genot laten ervaren van het mogen rijden van een Lusitano!"

Tot mijn grote verdriet hebben we SADO 1 mei 2012 moeten laten inslapen.

Sado met zijn bijrijder Lydia Kampman