In Memoriam: Zirca

Zirca

Moeder: Roca

Vader: Fadista

Geboortedatum: 8 april 2004

Stokmaat: 1.58 meter

Kleur: Schimmel

Paspoort: ja

Opgenomen in de livro de adultos van de A.P.S.L.: ja

Gekeurd: klinisch en rontgenologisch

Gechipt: ja

Zirca is een prachtig paard waar altijd met veel zorg en liefde mee om gegaan is.......en dat zie je! Zij wordt volgend jaar 7, is opgenomen in het Livro de Adultos van het hoofdstamboek in Portugal, heeft al een zeer aansprekend veulen gebracht, en is ook al ingereden. Zirca is ontzettend fijn en vertrouwd in de omgang.

Zirca drachtig

Echter, zij heeft in Januari van dit jaar haar tweede veulen na een vroeggeboorte verloren. Een prachtig hengstveulen, helemaal compleet maar helaas waren zijn longen niet volgroeid. Ondanks zijn wil om te leven heeft Forte deze oneerlijke strijd verloren. Zirca heeft door deze bevalling een blessure aan beide knieën opgelopen en zal tot onze spijt nooit meer als rijpaard ingezet kunnen worden. Deze enorm lieve en prachtige merrie wil Terra Salva graag behouden om er volgend voorjaar een veulen mee te fokken. Inmiddels weten we dat ze drachtig is van Governo. Herdeiro de Terra Salva heeft het levenslicht gezien.......Wat een prachtige hengst heeft Zirca ons gegeven!

In 2016 heeft Zirca ons haar laatste veulen geschonken. Machaquito de Terra Salva is zijn naam en ook hij groeit op bij Linda en Dave van Eifelopfok.

3 Maart 2017 hebben we Zirca tot ons grote verdriet moeten laten inslapen.......

André, Zirca en Machaquito

Forte overleden; wat een verdriet