Privé Eigendom: Ciurideas

Ciurideas

Moeder: Serigaita

Vader: Urubu II

Geboortedatum: 17 februari 2007

Stokmaat: 1,62 meter

Kleur: donkerbruin

Paspoort: Ja

Opgenomen in de livor de adultos van de A.P.S.L.: Ja

Gekeurd: klinisch en rontgenologisch

Gechipt: Ja

Ciurideas

Ciurideas is een uitzonderlijk lieve merrie, modern gefokt met drie uitstekende gangen. Op zeer jonge leeftijd al opgenomen in de livro de adultos met maar liefst 72 punten!

In 2014 kreeg zij haar merrieveulen Joia van de bijzondere hengst Verdilhao.
Het duurde niet lang of dit veulen werd verkocht en nu is Ciurideas mijn grootste vriendin.

Wat een heerlijk en betrouwbaar karakter heeft deze lieve merrie!
Ik heb toch al veel Lusitano's gezien en mogen verzorgen, maar Ciu is een paard dat je altijd zal bij bljiven.  
Zachtjes hinnikken als je naar haar stal loopt en altijd komen als je haar uit de wei roept.....

Het verdriet van het moeten laten inslapen van mijn eerste grote Lusitano vriend Sado leidde ertoe dat ik geen zin meer had in paardrijden. Uiteindelijk heb ik na een paar jaar niets doen, besloten om het toch weer te willen proberen.....maar welk paard dan? Ik heb pas op latere leeftijd leren paardrijden en met Sado heb ik een geheel eigen manier van rijden ontwikkelt....niemand die er iets van begrijpt, maar wij vonden het prima.....maar dan een paard vinden dat "bomproof" is, mijn manier van omgaan en rijden accepteert en waar ik me voor 100% veilig bij voel. 

Dat paard hadden we gewoon op stal staan: Ciurideas!
Na vele "ups and downs" qua gezondheid is zij langzaam maar zeker weer helemaal in orde. Ze geeft zelf heel goed aan als er iets teveel gevraagd wordt, maar wil altijd het maximale uit zichzelf halen. Tegenwoordig loopt ze alle gangen weer met gemak en is haar uithoudingsvermogen uitstekend.  

Het is een onvoorstelbaar lief en betrouwbaar paard....altijd in goede doen en zin in een buitenrit.....wat voel ik me gelukkig en gezegend met haar!

Ik ga er van uit dat we samen nog heel veel heerlijke bosritten zullen maken.....het liefst met André en zijn hengsten!